... Všechno vždycky končí dobře. Pokud ne, ještě to není konec.

středa 16. května 2012

Chleba

Ráda se s vámi podělím o další recept.Tentokrát je to chleba,který miluje celá naše rodina.


Chleba


2dcl vody
5dkg droždí
2 uvařené,nastrouhané brambory
1 pivo
1kg hladké mouky
3 čajové lžičky kmínu
čajové lžičky soli


vymísíme těsto,necháme vykynout.Potom si jej na vále rozdělíme na dva díly.Těsto hodně lepí nezapomeňte si vál posypat moukou.Vytvarujeme chleba,můžeme vložit třeba i do formy na biskupský chlebíček.
V předehřáté troubě na 220°C pečeme 15 minut,potom chleba potřeme vodou a asi 1hodinu dopékáme na 160°C
Dobrou chuť

2 komentáře:

  1. Mňam. Až jsem dostala chuť na domácí chleba. Já dávám polovinou mouky žitné, místo piva kyšku. A taky spoustu kmínu, toho mám v kupovaném chlebu většinou málo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥