... Všechno vždycky končí dobře. Pokud ne, ještě to není konec.

úterý 14. února 2012

Medovník naší rodinou zbožňovaný "o)

dnes něco dobrého a to oblíbený moučník naší rodiny.Medovník


Recept:
400g hladké mouky
300g cukru krupice
250g másla
3 vejce
4 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
60g nasekaných vlašských ořechů

krém :
250g másla vyšleháš s 1 kondenzovaným sladkým mlékem,které je dopředu uvařené ve vodě 2hod.Otvírá ce chladné !


Ve vodní lázni rozpustíš máslo,med a cukr.Přidáš vejce,mouku a sodu.Směs mícháš asi 10 minut na mírném plameni až získá zlatohnědou barvu.


Připravíš si 6 ks pečícího papíru.Na pečící papír lžičkou nanášíš těsto (asi 3 lžíce jeden) a tvaruješ do kulata.Budeš potřebovat 6 kulatých placek.

Pečeš v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.Po vytažení z trouby nechej vychladnout-nejlépe sundávej plackyz papíru až po odpečení všech šesti placek.

Srovnáš do kulata,třeba podle talířku.Odkrojené zbytky rozdrol do misky a smíchej s ořech.

Krémem potřeš každý plát těsta.Pláty vrstvíš na sebe.Nakonec potřeš krémem celý medovník a posypeš směsí s ořechy.
Medovník je dobrý odležený aspoň přes noc.
Ještě jedna taková moje vychytávka-vždycky peču medovníky dva na jedmou.Ono se to s prácí už ani nepozná a ať je toho při jednom binci víc-ještě se minestalo,že by nám zbyl :o)
Dobrou chuť !

....a aby si rodinka po tom sladkém zpravila chuť,upekla jsem ještě škvarkové pagáčky :o)

4 komentáře:

  1. Reni, tos mi nadělala po ránu chutě :-) Víš, kolik já už vyzkoušela upéct medovníku a nějak se mi nedařilo.... Tenhle vypadá báječně, určitě ho vyzkouším, teď o víkendu by se sešel. I krém vypadá jednoduše. Víš co? Oni teď začali prodávat Salko už uvařené, karamelové, urychlí to práci. Tak děkuji za sladký tip a hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je vynikajicí ...já dostala jeden k narozeninám a všichni se olizovali až za ušima :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Lilienko jsem ráda,že se do něj chceš pustit a přidám radu-to kupované uvařené Salko má malinko jinou chuť,nám víc chutná to bílé uvařené doma.Přeju ti ať se podaří ♥
    Míšo to jsem ráda,že chutnal :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Renčo, ten medovník vypadá báječně!!! Až bude nějaká příležitost, určitě do něj půjdu ;o) moc díky za recept ;o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥